Prajitura cu dovleac si alune de padure

Ingrediente:

250 gr alune de padure
300 gr miez dovleac copt
1/4 cana ulei cocos topit
1 lg scortisoara
1/2 lg nucsoara
1 vf. cutit pudra cardamom
2-3 Lg miere sau dupa gust

Preparare:

Luam 200 gr. din alunele de padure (eu am folosit alune de padure decojite, care erau un pic rumenite) si le punem in robot pentru a le transforma in unt. Tot ce trebuie sa facem este sa procesam pret de 2-3 minute sau pana cand obtinem o pasta. Timpul depinde de puterea robotului pe care il folosesti.

Peste untul obtinut adaugam restul de ingrediente, in afara de cele 50 gr de alune de padure, si amestecam pana totul este bine omogenizat.

Va recomand sa gustati si sa adaptati dupa gustul dvs., fie adaugand miere, fie condimente.
Turnam crema intr-un bol, adaugam alunele de padure ramase si amestecam cu o lingura. Alunele pot fi puse intregi sau maruntite, dupa preferinta.

Compozitia obtinuta se poate pune in forme de silicon sau intr-o tava acoperita cu folie alimentara/hartie de copt. Se pune la congelator aprox. 30-40 minute pana se intareste. Apoi se poate taia si consuma.

* Puteti sa folositi si unt de alune gata preparat, din magazinele naturiste.
* Alunele le-am cumparat de aici: http://driedfruits.ro/alune-padure-decojite-1-kg–91.html?search=alune%20padure

Sa savurati si sa impartasiti cu bucurie reteta.

Cu drag,
Valentina