Prajitura vegana cu pulpa de migdale si biscuiti

Ma incanta enorm faptul ca atunci cand prepar un lapte vegetal, pulpa ramasa o pot folosi in diverse retete. Mi se pare foarte eficient.

De obicei cand prepar lapte de migdale, folosesc o cana de migdale la 3 cani jumate de apa. Pulpa care ramane nu este cantitativ multa, de aceea o pastrez la congelator pana se aduna cantitatea de care am nevoie, asa cum am facut si in cazul acestei retete.

Ingrediente:

400 gr pulpa de migdale (ramasa de la lapte)
200 gr curmale
40-50 gr. cacao (in functie de intensitatea aromei dorite)
50 gr. ulei de cocos presat la rece
50 gr. merisoare
30 gr. stafide
170 gr. biscuiti simpli

Preparare:

Este foarte important ca pulpa ramasa de la laptele de migdale sa fie bine stoarsa. Pentru asta eu cred ca cea mai eficienta metoda este folosirea unui saculet special pentru strecurarea laptelui vegetal.

Asadar, prepararea efectiva a acestei prajituri este una foarte simpla, ca multe din retetele de dulciuri pe care eu le fac.

Punem in robotul de bucatarie pulpa de migdale, cacao, uleiul de cocos si curmalele (va recomand sa folositi curmale care sunt mai moi, iar daca aveti curmale tari sa le puneti la inmuiat in apa; insa atunci cand le folositi sa scurgeti bine apa din ele, pentru a nu obtine o compozitie prea moale). Vom procesa ingredientele pana curmalele vor fi complet maruntite si totul bine omogenizat.

Compozitia obtinuta o punem intr-un bol si adaugam merisoarele, stafidele si biscuiti rupti in bucati mici. Amestecam cu o lingura sau framantam bine cu mainile, asa cum imi place mie sa fac.

Tot ce mai ramane de facut este sa impartim cantitatile si sa modelam aceasta delicioasa prajitura, intr-o folie alimentara.

Punem cateva ore la frigider pentru a se intari sau daca nu mai aveti rabdare, congelatorul va poate fi de ajutor in aceasta situatie, venindu-i de hac in cca. 30 minute.

Taiati felii si savurati cu drag!