Retete Vegane si Raw Vegane.
Ateliere de gatit sanatos.
Comenzi dulciuri sanatoase.

Bounty raw vegan

Bounty Raw Vegan 14 - Delicii Sanatoase

Bounty raw vegan

Ador sa imi pun creativitatea la lucru in ceea ce priveste dulciurile raw vegane. Cateodata ma trezesc cu cate o idee, fac diverse combinatii in minte si apoi trec la treaba, ajustand pe parcurs.
Nu-mi iese intotdeauna din prima exact cum mi-am dorit, insa imi dau seama ce nu am facut bine si pot imbunatati data viitoare.
Asa s-a intamplat si in cazul retetei de bounty.

Inca mai este loc de imbunatatire (la metoda de invelire in ciocolata), insa din punct de vedere al gustului este DIVINA!
Reteta nu este complicata, insa trebuie sa recunosc ca e migaloasa. E bine sa alegi o zi libera cand vrei sa o incerci si sa te gandesti ca e in loc de meditatie.

Si sa trecem concret la treaba. Ai nevoie de:
– 300 gr nuca de cocos proaspata (aprox. 2 nuci de marime medie)
– 100 gr caju crud
– 1/2 cana apa
– 50 gr ulei de cocos (presat la rece)
– 100 gr miere
– 30 gr fulgi cocos uscati

Invelis de ciocolata
– 1/2 cana unt de cacao topit
– 4 Lg miere (sau dupa gust)
– 5-6 Lg cacao (sau dupa gust)

Am ales sa folosesc nuca de cocos proaspata, in loc de fulgi, pentru textura, aroma si beneficiile pe care le are asupra sanatatii.
Nuca de cocos se desface si se curata de coaja subtire si maro, spalati cu apa calduta si apoi dati pe o razatoare cat mai fina. Mainile voastre vor fi foarte bine hidratate dupa ce veti face asta.
Cand desfaceti nuca incercati sa obtineti bucati cat mai mari pentru a va usura munca cand dati pe razatoare.

Apoi in blender puneti caju (pe care inainte il puteti lasa la inmuiat in apa timp de o ora) impreuna cu 1/2 cana apa. Procesati pana obtineti o crema fina si consistenta.

Transferati crema in robotul cu lama S si adaugati si restul ingredientelor:fulgii de cocos razuiti, uleiul de cocos, mierea, fulgii de cocos uscati. Amestecati pana totul este bine omogenizat.
Daca nu aveti un robot puteti amesteca totul cu mana foarte bine.

Acum luati din compozitie si formati cu atentie batoane de dimensiunea dorita. Compozitia este destul de moale si nu foarte lipicioasa. Eu am ales sa le pun in forme de silicon si apoi am bagat in congelator timp de aprox 2-3 ore. Am intampinat putine dificultati la taierea batoanelor, deoarece au fost un pic sfarmicioase. Deci data viitoare am sa incerc sa formez batoanele cu mana.

Dupa ce le-ati lasat sa stea la congelator macar 2 ore, puteti pregati crema de ciocolata.
Tot ce trebuie sa faceti este sa topiti untul de cacao pe baie de aburi, il puneti intr-un bol, adaugati mierea si cacao si amestecati cu ajutorul unui tel pana totul este bine omogenizat. Va recomand sa adaugati mierea si cacaoa treptat si sa gustati pentru a obtine aroma preferata.
Lasati crema sa stea 4-5 minute la temperatura camerei pentru a se intari un pic, apoi scoateti batoanele din congelator si inveliti-le bine in ciocolata.
Eu le-am pus pe o farfurie, insa daca aveti un de gratar din metal cred ca ar fi mai bine.

Lasati-le in congelator 30-40 min, apoi pot fi consumate sau puse in frigider, pentru a nu ingheta crema de cocos din interior.

* Uleiul de cocos neaparat sa folositi presat la rece, cu aroma. Mie imi place mult cel de la Steaua Divina (se gaseste mai in toate magazinele naturiste)
* Unt de cacao gasiti pe driedfruits.ro.
* Daca nu ai o metoda eficienta de a deschide nuca de cocos, poate te va ajuta acest filmulet http://www.youtube.com/watch?v=lbJv9VnkB8Y

Share:Share on Facebook15Tweet about this on TwitterPin on Pinterest82Share on Google+2
  • Stefan

    Bună! Super ideea! Dar o mică precizare: rețeta e vegetariană, din cauza mierii care e de origine ”animală”. Ca să fie vegană, trebuie facută cu zahăr brun / diverși îndulcitori 😀

    • Buna Stefan,

      Multumim pentru sesizare. 😛
      Asa este, ai tu dreptate dintr-un unghi. 😛
      Sunt multe persoane care nu consuma deloc produse de origine animala, insa miere da. Bineinteles este punctul de vedere al fiecaruia.

      Eu una prefer clar mierea, in locul altor indulcitori.

      Valentina

  • Vai, cat de bine arata! O voi incerca saptamana aceasta insa cu fulgi uscati de cocos in loc de nuca de cocos, sper sa iasa ceva …. Multumesc pt reteta!

  • Iuliana

    Bunaa! Imi spuneti va rog de unde ati cumparat caju crud?

  • Larisa

    Am incercat ieri aceasta reteta si a iesit perfect. As dori sa fac o specificatie: din experienta proprie eu cred ca, cu glazura de ciocolata trebuie lucrat relativ rapid si NU trebuie lasata 4-5 minute la temperatura camerei pentru a se inchega, pentru ca asta e si problema! Untul de cacao topit, apoi amestecat cu cacao si miere, deja compozitia devine mai groasa din cauza texturii ingredientelor si a temperaturii lor proprii (mai rece decat a untului de cacao topit), iar in contact cu batoanele de cocos inghetate, glazura de ciocolata se intareste instantaneu, din cauza procesului de solidificare a untului de cacao in contact cu un produs rece/inghetat (asa cum sunt batoanele de cocos). Sper sa fie de folos specificatia.
    Felicitari pentru reteta, Valentina, si multumesc!

    • Super Larisa. Ma bucur tare ca ai incercat reteta si ti-a placut. Multumim si pentru specificatie. 🙂 Este foarte utila. Intr-adevar trebuie lucrat repede cu glazura. Daca are tendinta de ingrosare prea mare se poate pune bolul in alt bol cu apa calda.

      Mult spor la incercat si alte retete.:)
      Cu drag,
      Valentina

  • Andreea

    Super reteta asta…de departe mult mai buna decat varianta comerciala. Dar fara idea lor poate nu ne gandeam sa o facem pe aceasta – au si ei un merit 😛