Retete Vegane si Raw Vegane.
Ateliere de gatit sanatos.
Comenzi dulciuri sanatoase.

Ciorba cruda de telina

Ciorba cruda de telina - 1 - Delicii Sanatoase

Ciorba cruda de telina

Cand am inceput sa experimentez alimentatia fara foc, am incercat si cateva supe/ciorba crude, dar nu am prea fost incantata de rezultat, asa ca le-am lasat o perioada deoparte.
Avand insa ocazia sa gust din cateva supe/ciorbe crude care mi-au placut tare mult, am inceput sa mai prind curaj. Inca nu sunt multe care imi plac, dar mai experimentez.

Reteta de fata (cu mici modificari) am primit-o de la o persoana draga, care a participat la cateva din ateliere pe care le-am sustinut in Cluj. Multumesc tare mult pentru reteta Rodi. Este o adevarata incantare pentru mine.

1 radacina de telina de marime medie (cea pe care am folosit-o a cantarit 230 gr dupa ce am curatat-o)
1 cana de apa
zeama de la jumatate de lamaie
2 catei usturoi
1 lingurita ulei de cocos preset la rece (sau alt ulei presat la rece)
2 linguri caju (optional)
1 morcov
┬Ż ardei rosu
2 linguri seminte de canepa
2-3 fire de patrunjel
Sare dupa gust

Dupa ce am curatat telina, am taiat-o cubulete si am pus-o in blender impreuna cu 1 cana de apa. Am blenduit bine pana s-a facut un pireu iar apoi am strecurat lichidul de pulpa.
Lichidul obtinut l-am pus in blender impreuna cu zeama de lamaie, usturoiul, uleiul de cocos si sare si le-am lasat sa se omogenizeze cateva secunde. Eu am adaugat si 2 linguri de caju, dar sunt convinsa ca merge excelent si fara.

Apoi am dat morcovul pe razatoare, am taiat ardeiul cubulete, am tocat patrunjelul.

Am pus lichidul intr-un bol si am adaugat legumele maruntite si semintele de canepa. Le-am amestecat bine si apoi mi-am lasat papilele gustative sa fie incantate.

Eu am servit-o fara nimic altceva, dar sunt sigura ca merge excelent cu painici crude sau paine integrala.

Share:Share on Facebook227Tweet about this on TwitterPin on Pinterest15Share on Google+7
  • eu am facut reteta asta dar cu gulie in loc de telina si cu adaos de lapte de capra, era singura reteta de supa cruda care o stiam, am sa o incerc si asta!

    • super si ideea cu gulia. trebuie sa o incerc si eu. probabil am sa fac cu lapte de caju. multumesc. ­čÖé

      • leni

        dar de ce strecori telina? ce faci cu ea dupa?

        • Valentina Savu

          Initial am strecurat pentru ca vroiam sa aiba o textura fina. Pulpa strecurata se poate folosi la niste chiftelute de legume. ­čÖé Ulterior am incercat si fara strecor si a fost tare delicioasa.