Retete Vegane si Raw Vegane.
Ateliere de gatit sanatos.
Comenzi dulciuri sanatoase.

Negresă din cartof dulce

Negresă din cartof dulce

Dacă tot a venit frigul, eu zic să facem și un desert copt. Nu mă prea pricep la prăjiturile coapte, dar îmi place să experimentez. Iar această idee de negresă din cartof dulce m-a încântat foarte tare.

Sursa rețetei o găsiți https://www.youtube.com/watch?v=ZNd-F8RwIv8&t=11s

Ingrediente:

500 gr cartofi dulci
15 curmale moi
6 Lg nectar de cocos/sirop arțar
100 gr migdale măcinate
100 gr fulgi de ovăz măcinați
2 Lg ulei de cocos
1 vf cuțit sare
6 Lg pudră de cacao crudă

Glazură:
2 Lg ulei de cocos
2 Lg unt de migdale
1 Lg nectar de cocos/sirop arțar
2 Lg cacao

Preparare:

1. Cartofii dulci se decojesc, se taie în bucăți uniforme și se prepară la abur sau se fierb până sunt foarte moi.
2. Se pun în robot alături de curmale și se procesează până totul este bine mărunțit și cremos.
3. Se adaugă apoi restul ingredientelor și se mixează până la omogenizarea completă.
4. Se unge tava cu puțin ulei de cocos (sau puteți să tapetați cu hârtie de copt) și se pune întreaga compoziție. Se uniformizează și apoi se pune 45 – 50 de minute în cuptorul preîncălzit. Dacă băgați o scobitoare în prăjitură și aceasta iese uscată, atunci este gata.
5. Scoate-ți tava din cuptor și lăsați 10 minute să se răcească. În acest timp puteți prepara glazura.
6. Pentru glazură se pun ingredientele într-o oală mică, la foc mic pentru ca uleiul de cocos și untul de migdale să se topească și ca totul să se omogenizeze bine.
7. Puteți pune glazură timp de 15 minute în frigider pentru a se întări puțin înainte de a turna peste prăjitură. Eu nu am mai avut răbdare să fac asta. 😛
8. Cât timp glazura stă la frigider, scoateți negresa din tavă pentru a se răci complet.
9. După ce ați pus și glazura, tăiați prăjitura în forma dorită și bucurați-vă. 🙂

Spor la prăjiturit!
Valentina

Share:Share on Facebook80Tweet about this on TwitterPin on Pinterest3Share on Google+0