Retete Vegane si Raw Vegane.
Ateliere de gatit sanatos.
Comenzi dulciuri sanatoase.

Painici la deshidrator cu ceapa si masline

Painici la deshidrator cu ceapa si masline - 1 - Delicii Sanatoase

Painici la deshidrator cu ceapa si masline

Mi-a luat ceva timp pana sa gasesc combinatii de painici facute la deshidrator, care sa fie pe placul meu.
Acum ca am descoperit imi place sa incerc diferite arome.
O alta combinatie delicioasa este cu radacina de telina si ceapa.

Ce imi place la painicile facute in deshidrator, este ca sunt satioase, dar nu-mi dau senzatia aceea de umflare pe care o am de la painea normala.

Ingrediente:

1 cana si jumatate migdale
1 cana si jumatate seminte de floarea soarelui
2 cani apa
1 cana masline kalamata (cu samburi)
2 cepe rosii (de marime medie)
1 Lg fulgi drojdie inactiva
1 Lg ierburi de provence (sau alte condimente uscate)
3 Lg seminte de in macinate
2 Lg tarate de psyllium
piper dupa gust

Migdalele si semintele de floarea soarelui le-am pus la inmuiat in apa peste noapte.
Daca maslinele sunt prea sarate, lasati-le si pe acestea in apa cateva ore.

Am pus in blender migdalele si semintele de floarea soarelui impreuna cu cele 2 cani de apa si am procesat pana totul s-a transformat intr-o pasta. Daca blenderul pe care il folositi nu este foarte puternic, mai bine impartiti cantitatea in doua ca sa nu va chinuiti.

Dupa ce am obtinut pasta, am curatat maslinele de samburi si le-am adaugat in blender impreuna cu fulgii de drojdie si condimentele.

Am pus compozitia intr-un castron mare, am adaugat ceapa taiata cat mai marunt, apoi semintele de in macinate si taratele de psyllium. Am amestecat bine cu o spatula pentru omogenizare si le-am mai lasat putin deoparte ca semintele de in si taratele de psyllium sa-si faca treaba si sa absoarba din apa.

Apoi am intins compozitia cat de uniform pe tavitele deshidratorului si am lasat peste noapte la 40 grade.
Atentie, daca le faceti mai groase va trebui sa lasti mai mult. Daca nu sunt bine deshidratate, acestea vor prinde gust acru la temperatura camerei, dar in frigider vor rezista bine.

Deasemenea, daca veti face painicile mai groase, a doua zi dimineata este bine sa le intoarceti pe partea celalata pentru a se deshidrata mai usor.

Pentru pastrare eu le tin intr-o caserola in frigider.
Imi place sa le rontai goale, sa le consum langa salata sau sa pun pe ele pasta de avocado, salata de vinete etc.

Voua ce combinatii va plac cel mai mult?
Ai vreun secret despre cum sa faci painici delicioase in deshidrator? Noi suntem curiosi si tare ne-am bucura sa impartasesti cu noi.

Cu mult drag,
Valentina

Share:Share on Facebook3Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2Share on Google+4
  • Catalina

    Buna! Ai idee cum se numesc taratele de psyllium in engleza (mai ales “tarate”? Multumesc.

    • Tarate de psyllium – psylliumhusk.
      La tarate am gasit “bran”.

      • Catalina

        multumesc pentru amandoua raspunsurile!

  • catalina

    Buna Valentina, nu am gasit posibilitatea de a lasa un comentariu la articolul cu pilaful de mei si ciuperci marinate, asa ca las aici: ce “sita” folosesti tu ca sa speli bine meiul (sau quinoa)? Sunt atat de mici bobitele, insa se spuen totusi ca trebuie sa le speli foarte bine. Multumesc!

    • Buna Catalina. Poate a fost ceva eroare de nu ai putut scrie la acel articol, dar nu-i nimic, am sa-ti raspund aici.
      Pentru a spala cerealele mici folosesc o strecuratoare de dimensiune medie. Nu e sita din aceea de bucatarie, ci o strecuratoare ca cea pentru ceai, doar ca mai mare.

      Sper ca am fost de ajutor.
      Cu drag,
      Valentina