Retete Vegane si Raw Vegane.
Ateliere de gatit sanatos.
Comenzi dulciuri sanatoase.

Prajitura cu mac

Prajitura cu mac - 02 - Delicii Sanatoase

Prajitura cu mac

Dupa reteta tortului de ciocolata si caramel, care este tare satioasa, am zis sa va dau si o reteta mai usoara, mai putin calorica.
Aceasta prajitura este foarte aromata si un pic racoritoare.
Plus ca este o idee de a folosi pulpa de migdale dupa ce ati facut lapte.

Ingrediente blat:

1 cana pulpa de migdale (ramasa de la prepararea laptelui)
1 cana caise uscate (lasate peste noapte la hidratat)
1/2 cana fulgi de cocos
zeama de la o lamaie
zeama de la jumatate de portocala
1 Lg ulei cocos topit
10 ml extract de vanilie
1 lg coaja de portocala (optional)

Preparare:

Pulpa de migdale sa fie bine stoarsa, uscata.
Se pun in robotul cu lama S pulpa de migdale, caisele (pe care le puteti marunti cu cutitul inainte) si fulgii de cocos. Procesam pana se maruntesc caisele si toate cele 3 ingredientele sunt bine omogenizate.
Adaugam apoi si restul ingredientelor si macinam pentru a se amesteca bine.
Chiar daca compozitia obtinuta este mai moale, ea se modeleaza foarte usor si frumos.

Ingrediente crema:

150 gr mac (macinat in rasnita)
5 ml extract vanilie
2-3 Lg miere (sau dupa gust)

Preparare:

Pentru crema amestecam intr-un bol macul macinat impreuna cu mierea si vanilia. Va recomand sa adaugati initial 2 linguri de miere, apoi sa degustati si sa completati daca este necesar.

Am folosit un inel culinar, in care am pus un prim strat de blat, am adaugat un strat de crema si inca unul de blat.
Puteti pune la frigider aprox. o ora pentru a se mai intari.

Eu nu am avut rabdare (abia am reusit sa fac cateva poze) si am scos imediat din forma. Trebuie sa apasati usor cu mana pe prajitura si ridicati incet inelul. Va iesi perfecta.

Cred ca ar merge foarte bine cu un topping facut din caise.Daca incercati, dati de veste.

Din cantitatile acestea au iesit 6 minunate prajituri.

Cu drag,
Valentina

Share:Share on Facebook15Tweet about this on TwitterPin on Pinterest11Share on Google+3
  • Diana

    Buna Valentina,
    Extractul de vanilie il prepari tu in casa sau il cumperi?
    Multumesc,
    Diana

    • Diana, am folosit un extract de vanilie cumparat de la magazin naturist. Sa stii ca de ceva timp tot zic ca pun sa fac eu acasa. Sper sa reusesc in curand :P. Cu drag, Valentina

  • Raluca Brehar

    Valentina draga ce dimensiune are inelul culinar pe care l-ai folosit ?
    Vreau sa incerc diseara reteta si sper ca am un inel culinar pe masura :).

    • Raluca eu am folosit un inel culinar de 8 cm. dar poti sa faci linistita in orice dimensiune. 🙂 nu conteaza asta prea mult. sa-ti iasa delicioasa.

  • Chirita Cerasela

    Foarte pe gustul meu aceasta prajitura . Multumesc frumos de reteta ! Va ramine printre cele preferate 🙂

    • Cerasela, tare ma bucur ca ti-a placut si e printre preferatele tale. 🙂

  • Mihaela Soare

    Buna Valentina, Am nevoie de sfatul tau si te-as ruga sa ma ajuti. Imi doresc sa fac si eu dulciuri cu crema din caju, cele specifice bucatariei vegane. Problema mea este ca nu stiu ce robot sau blender sa-mi cumpar. Dupa un aprofundat studiu de piata, la bugetul pe care-l am ( 1000 ron ) m-am oprit la blenderul Magimix de 1200 w, adica acesta http://www.brandmix.ro/cumpara/le-blender-magimix-crom-6600092. Crezi ca m-as descurca sa fac atat creme cat si lapte din migdale ? Tu ce robot ( blender ) ai ? Multumesc mult, Mihaela