Prajitura cu nuca si dovleac

Tare mandra sunt de aceasta reteta care este foarte simplu de preparat, dar gustoasa peste masura.

Ingrediente:

300 gr nuca
1 cana si jumatate dovleac copt
300 gr curmale
1/2 lingurita nucsoara
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
1/2 lingurita cardamom
2 Linguri ulei cocos topit (optionat)

Nuca se macina in robotul cu lama S, insa nu foarte fin.
Curmalele se maruntesc cu cutitul pentru a usura munca robotului si se adauga peste nuca. Se proceseaza aprox. 3 min pentru a incepe sa se omogenizeze cele doua. Apoi se adauga dovleacul, condimentele si uleiul de cocos si se amesteca 2-3 minute pana totul este bine incorporat. Se poate servi pe loc sau se pastreaza in frigider.

Pentru cei care nu au un robot se pot descurca si fara. Se da nuca prin masina de macinat (chiar daca va iesi mai marunt), se maruntesc curmalele cat mai bine si apoi se amesteca toate ingredientele intr-un bol.

Cantitatea este destul de mare, dar daca doriti portie mai mica trebuie doar sa puneti mai putin din fiecare ingredient.

Se serveste in pahare sau boluri pentru budinca.

E atat de delicioasa si de simplu de facut, ca trebuie neaparat sa o incercati.

Cu drag,
Valentina