Quinoa, cu cartofi dulci copți, broccoli și avocado

Combinația de ingrediente din această rețetă este absolut delicioasă și foarte hrănitoare.
Deși poate părea complicat, având în vedere că se folosesc mai multe modalități de preparare (la cuptor, la abur, fierbere), dacă veți urma pașii de mai jos, va fi foarte ușor.

Aceste cantități sunt suficiente pentru 4 porții mari.

Ingrediente:

2 cartofi dulci
2 linguri ulei de cocos
condimente: sare, piper, boia iute

1 cană quinoa
2 căni apă

1 broccoli mediu
2 avocado mici
2-3 linguri porumb

Sos:

3/4 cană caju crud hidratat 30 min
zeama de la o lămâie mică
sare de Himalaya (după gust)
3 căței de usturoi
1 cană apă
1 legătură de mărar tocat

Preparare:

1. Se pornește cuptorul pentru a se încălzi.

2. Se curăță cartofii dulci de coajă și se taie în cubulețe de aprox. acceași dimensiune. Presărăm peste ei sare, piper negru și boia iute, după gust, alături de 2 linguri de ulei de cocos topit.
Se amestecă și se pun în tava acoperită cu hârtie de copt, apoi se bagă în cuptor pentru 30-40 minute. Se verifică cu furculița să fie bine copți.

3. Quinoa se spală bine în mai multe ape (dacă nu se spală bine va avea un gust amărui și neplăcut) și se pune la foc mare cu 2 căni de apă.
Când începe să fiarbă, dăm focul la flacără mică, punem un capac peste oală și lăsăm să fiarbă timp de 15 minute.
După cele 15 minute oprim focul, dar mai lasăm să stea acoperit încă 10 minute, pentru a mai absorbi din lichid.

4. Broccoli se prepară ușor la abur.

5. Pentru prepararea sosului, se pun în blender toate ingredientele, în afară de mărar, și se procesează până obținem o cremă fină. Dacă sosul este prea gros, se mai adaugă apă. Apoi amestecăm sosul cu mărarul tocat.

5. Avocado se taie cubulețe.

6. Pe o farfurie începem cu un pat de quinoa, adăugând apoi din fiecare ingredient. Iar la final punem sosul de caju cu mărar.

Spor la bucătărit!
Valentina