Supa crema de cartof dulce si linte rosie

Ingrediente:

1 cartof dulce
100 gr. radacina telina (jumatate dintr-o bucata medie)
80 gr. linte rosie (3/4 cana)
1 ceapa alba medie
1,5 litri apa
sare, piper dupa gust
1 Lg curry iute
5 catei mici de usturoi

Preparare:

Taiem ceapa, cartoful si telina in cuburi si le punem la fiert in cei 1,5 litri apa si sare.
Cand acestea au fiert pe jumatate, adaugam si lintea spalata in mai multe ape.
Lasam sa fiarba inca 10-15 minute pana cand lintea se desface, iar radacinoasele sunt bine patrunse.

Apoi adaugam usturoiul, curry si pasam cu un blender de mana sau cu robotul. Va recomand sa gustati pentru a putea ajusta dupa preferinte, cu sare, usturoi, mai mult curry sau alte condimente.

Eu am servit aceasta supa delicioasa, cu cateva crutoane facute din paine integrala de secara, amestecate cu oregano.

Aceste cantitati sunt suficiente pentru aprox. 4 persoane.

Daca iti place reteta, da un share si pentru cei dragi!

Cu drag,
Valentina