Terci aromat de hrisca

Cand sunt zile mai friguroase imi place sa consum delicii calde.
De cele mai multe ori micul-dejun pentru mine inseamna fie un suc proaspat de fructe/legume, fructe sau smoothie.
Dar cateodata mi se face pofta de o budinca, de un terci.

Asadar, sa va zic si reteta.

Ingrediente:

2 cani lapte de cocos
1/2 cana hrisca maro
4-5 curmale moi
1 Lg seminte de in macinate
1 Lg susan negru macinat
1 cana dovleac copt
1/2 lg scortisoara
1/2 lg turmeric
1/2 lg nucsoara
1 vf cutit ghimbir

Lapte de cocos:

1 nuca de cocos
3 cani de apa calda

Spargem nuca de cocos si punem miezul (cu tot cu pielita maro subtire) in blender prima data cu o cana de apa calda. Blenduim pana devine gros, iar apoi adaugam si celelalte de 2 cani de apa. Mai procesam pana se marunteste bine nuca de cocos, iar apoi strecuram printr-o sita sau punga de lapte vegetal.
Fulgii care raman pot fi uscati un deshidrator sau folositi la prajituri.
Folosim apa calda pentru ca altfel grasimea din nuca de cocos nu se dizolva. Se pot folosi si doar 2 cani de apa daca vreti sa fie mai gros.

Terci:

Spalam bine hrisca in mai multe ape.
Punem 2 cani de lapte intr-o oala mica, adaugam hrisca, curmalele si condimentele si dam la foc mic. Trebuie amestecat des.
Dureaza 10-15 minute pana se absoarbe laptele.

La final se adauga faina din seminte de in si susan si dovleacul copt taiat cubulete.Dovleacul il puteti si pisa cu furculita ca un pireu. Se amesteca bine, iar dupa ce se mai raceste puteti adauga si miere daca doriti mai dulce.

Aceasta este varianta vegana, dar se poate face si varianta raw vegana. Trebuie doar sa amestecati laptele de cocos (sau orice alt lapte vegetal) cu condimentele, curmale, in, susan si sa lastai in frigider peste noapte. Hrisca va absorbi tot laptele si va fi ca un terci.
Puteti servi cu dovleac copt un mic caldut.

Voi ce retete de terci preferati? Sunt tare curioasa!

Cu drag,
Valentina