Retete Vegane si Raw Vegane.
Ateliere de gatit sanatos.
Comenzi dulciuri sanatoase.

Tort cu crema de cocos si ciocolata

Tort cu crema de cocos si ciocolata - 03 - Delicii Sanatoase

Tort cu crema de cocos si ciocolata

Pentru rasfatul nostru personal fac destul de rar torturi, dar si cand fac am grija sa fie ceva deosebit.
Acum ceva timp am vazut pe internet o poza cu o prajitura zebra. Era o prajitura clasica dar avea un aspect tare frumos.
Si pe loc s-a facut un click in mintea mea de o combinatie care ar merge tare bine.

Combinatia aromelor si finetea cremelor a iesit de vis, chiar daca la partea de aspect nu am prea reusit sa fac sa semene a zebra.
Dar nu-i bai ca stiu ce nu am facut bine, iar data viitoare cu siguranta va iesi perfect.

Blat:

60 gr migdale
20 gr fulgi cocos
90 gr curmale
1 Lg unt de cacao topit
1 Lg cacao

Migdalele se macina in robotul cu lama S cat de marunt doriti, apoi se adauga si restul ingredientelor pana se formeaza un aluat lipicios.
Acesta se modeleaza uniform in forma de tort.

Eu am folosit o forma de tort de 16 cm.

Pentru creme am pus 300 gr de caju la hidratat timp de 4 ore (acestea isi maresc volumul) si apoi le-am impartit in felul urmator:

Crema de ciocolata:

250 gr caju
1 cana si jumatate apa
3-4 linguri cacao (dupa gust)
2-3 linguri miere (dupa gust)
4 linguri unt de cacao topit

Se pune caju-ul in blender impreuna cu o cana de apa. Se proceseaza, iar apoi se adauga si cealalta jumatate de cana de apa.
Nu vrem sa fie prea moale crema. Dupa ce obtinem o crema fina putem adauga si restul ingredientelor pana se incorporeaza bine.

Crema de cocos:

200 gr caju
1 cana apa
1 conserva de 400 ml lapte de cocos (am folosit de la Rapunzel cu un continut de 67% pulpa nuca de cocos)
2-3 linguri miere (dupa gust)
5 linguri unt de cacao topit

De obicei la torturi ce crema de cocos folosesc fulgi de cocos pentru o aroma mai intensa. Insa datorita acestora crema nu iese prea fina. De aceea m-am gandit sa folosesc lapte de cocos.
Asadar se pune caju-ul in blender impreuna cu 3/4 din cana de apa. Procesam si apoi adaugam laptele de cocos. Atentie!, doar laptele, fara apa din conserva. Procesam din nou, iar daca mai este nevoie de apa mai putem adauga restul ce a ramas in cana.
Adaugam apoi si restul ingredientelor si blenduim pana sunt bine incorporate.

La mine crema de cocos a fost mai moale decat cea de ciocolata si de aceea nu mi-au iesit bine dungile.
Deci incercati sa fie aproximativ de acceeasi consistenta.

Dupa ce sunt gata cele doua creme urmeaza sa le turnam peste blat, ca in exemplul din imagine. Adica vom incepe sa turnam in mijloc una din creme, iar apoi in mijlocul acesteia turnam din cealalta. Si tot asa alternam.
Dar totusi ca sa va fie mai usor sa intelegeti puteti urmari acest filmulet http://www.youtube.com/watch?v=q9_9aSbTMbs
La mine s-au combinat cremele la un moment dat.
Dupa ce se toarna cele 2 creme se baga la congelator pentru aprox. 4-5 ore. Exact cat sa nu inghete, dar totusi sa se poate scoate din forma de tort si sa se taie felii.
Se poate si lasa peste noapte in congelator, iar a doua zi inainte de a se servi se pune 2-3 ore in frigider.

L-am decorat cu fulgi de cocos si boabe de cacao crude.

Se poate pastra in congelator si o saptamana.

Share:Share on Facebook49Tweet about this on TwitterPin on Pinterest22Share on Google+0
  • Anca

    Vaaaaaai cum arata! Demential!!

  • Tina

    Nu iese socoteala. daca pun la inmuiat 300 g caju nu pot sa il impart cum ai zis, adica 200 pt o crema si 250 pt cealalta crema.
    Deci, care e adevarul?
    In loc de unt de cacao pot folosi unt de cocos?

    • Dupa cum scriam si in reteta, am pus 300 de grame de caju la inmuiat, care isi vor marii volumul; de aceea am putut sa impart cantitatea in 200 si 250.

      Se poate folosii unt/ulei de cocos, dar nu intareste crema atat de bine precum untul de cacao.

  • Tina

    Am inteles, merci!

  • Denisa

    doamne cat de bine arataaa !!!!! migdalele din blat se hidrateaza inainte sau se pun asa?

  • Mircea

    Oare e corecta cantitatea de grasime la lapte? Grasime 65%? Nu e oare 6,5%? La 65% ar trebui sa aiba consistenta untului.